plastično stavbno pohištvo,

Pri kupovanju novih plastičnih oken in pvc vrat, je še posebej pomembno, da iščemo v prvi vrsti kakovost in zanesljivost, ne samo ugodno ceno. Ugodna cena lahko pomeni, da imajo pvc okna slabše profile, manj komor, so brez plina med stekli, slabšo zasteklitev, ipd. Na dolgi rok lahko nizka cena, pomeni tudi dražji nakup okna in vrat.

Ko se odločite za proizvajalca menjave pvc oken, je dobro pripraviti teren za samo menjavo. Če ste v bloku, recimo pritličje večjih težav ne bi smelo biti. Dotrajana okna lahko samo odstranite, čeprav s tem ne boste prihranili, saj je to ponavadi všteto v samo ceno novih oken. Je pa dobro, da se izbere tudi možnost deponirati oz reciklaže starih oken, ker vas vsakršno pospravljanje in odvažanje na deponijo stane.

Pomemben element je, ki ga je potrebno upoštevati pri zbiranju oken in vrat, je, kako bodo nova okna vplivala na energijske vrednosti hiše ali stanovanja. Upoštevati morate vrsto materiala in območje, v katerem živite. Na primer, višino vlažnosti in temperature, podnebja, ki se spreminja, ipd. Pri novih oknih je izrednega pomena energetska učinkovitost in izolativnost. Dobro izolacijo je mogoče poboljšati z vključitvijo plina argona med stekli, z uporabo dvojne plošče za okna, ali celo trojne zasteklitve in z uporabo dvojne glazure na oknih. To pomaga zmanjšati količino toplote, ki prehaja skozi steklo.

Strokovno montiranje novih oken in vrat lahko zmanjša količino energentov, ki so potrebni za ogrevanje vašega doma, zato izbirajte le izkušene mojstre.

Odločitev za plastična okna in vhodna vrata lahko zmanjša vpliv vašega doma na zunanje okolje in zmanjšuje količino potrebne energije, potrebne za ogrevanje in hlajenje vaše hiše.

Menjava pvc okna in vrat z inovativnimi možnostmi lahko pomaga občutno zniževati strošek ogrevanja. Neučinkovita so eden od največjih virov toplotnih izgub, zaradi nizke izolacijske sposobnosti in visoke stopnje uhajanja. Z namestitvijo energetsko učinkovitih oken lahko prihranite od 40 do 50 procentov energije, ki jo porabite za ogrevanje doma.

<< Domov